Monday, September 20, 2021

Aveiro - dag 18

 Vanmorgen nog even een lekkere ochtendwandeling gemaakt door Castelo Rodrigo. Waarbij wel opviel dat het licht vandaag ineens heel erg fel is. Toen Caro even later na haar ontbijt naar buiten kwam had ze meteen gigantische koppijn. En dat heeft de hele dag door aangehouden. Gelukkig hadden we vandaag maar een rit van 2,5 uur. Maar voordat we uit Castelo Rodrigo vertrokken zijn we naar de Monte da Morofa gereden, een hoge berg tegen over het dorpje. Hier staat een gigantisch Jezus beeld dat de hele vallei zegend. En staan ook enkele mooie kapelletjes, helaas waren deze allemaal gesloten. 





Maar voordat we uit Castelo Rodrigo vertrokken zijn we naar de Monte da Morofa gereden, een hoge berg tegen over het dorpje. Hier staat een gigantisch Jezus beeld dat de hele vallei zegend. En staan ook enkele mooie kapelletjes, helaas waren deze allemaal gesloten. 






Wat de meeste reisgidsen echter niet vertellen is dat Jezus zowat gekookt wordt door de attennetorens verder op pop de berg. Over horizonveruiling gesproken. 

Hierna door naar Aviero. Een klein plaatsje aan de kust van Portugal, ongeveer een uurtje onder Porto. Aviero wordt het Venetie van Portugal genoemd, vanwege de vele kanalen en de gondelachtige bootjes die hier overal rondvaarten aanbieden. Oorspronkelijk zijn het vissersbootjes die in de lagune naast Aviero op garnalen, langoesten en andere zeedieren visten. Volgens de meeste reisgidsen is dit het bezoek niet waard, maar de stad heeft onlangs een flinke renovatie doorgaan (die helaas nog niet klaar is, want veel straten zijn nog steeds 'baustellen'). Maar de vele pleintjes en straatjes bruisen van de mensen en je hebt ontzettend veel leuke winkels, terrasjes en restaurantjes. Ook is er een groot winkelcentrum, ala de USA neergezet, een soort 'mall'. Maar daar zijn we uiteraard maar heel snel door heen gelopen. Ons restaurantje, wat we hadden uitgekozen was helaas gesloten, maar gelukkig hebben we toch nog lekker gegeten bij een Italiaans tentje. Pastaatje met garnalen en lasagne (de eerste deze trip voor Caro). Koste natuurlijk weer eens nix en de fles wijn was net zo duur als in de supermarkt! Zelden zo lekker en goedkoop gegeten als op deze trip!









No comments:

Post a Comment