Monday, September 6, 2021

Covadonga - dag 8

De zee achter ons gelaten en nu in de bergen. De Picos de Europa, de grootste bergketen van Asturie. Covadonga, een dorpje... ehm gehucht met meer kerken, basilieken, kapelletjes en kloosters dan inwoners! Hier heeft ooit de veldslagplaats gevonden waarbij een hondertal Asturiers een leger van duizenden Moren in de pan hakten en daardoor de inquisitie starten. Vandaar een mooie basiliek op een berg en een grot-kappelletje vol met pelgrims die naar Santiago de Compostello wandelen. Ieder zijn meug, maar dat pelgrimsvolk... we laten ons daar maar niet over uit. Ok... de zweetlucht is niet om te hebben in die godshuizen. Toen we buiten de basiliek een leuk barretje / snackbar ontdekten werd het versnaperen van onze hamburger en salade bruut verstoord door Gregoriaanse gezang en kerkorgels! Dos Servasas Por VAVOR! En wat kleingeld voor de jukebox om wat Ramones, Motorhead of Iron Maiden af te spelen!

Vreemd dorpje ook, normaliter gaan de restaurants in Spanje pas rond 20:00 uur open en gaan door tot laat in de nacht. Maar hier sluit alles al om 20:00 uur en krijg je alleen maar een Spaanse versie van Wiener Schnitzel of diepvriespizza. 

Oh en het klokkengeluid.... oooooorverdovend! Elk uur! Maar ja, we kwamen voor het natuurschoon (wilde wolven en beren) en wat mooie bergmeertjes. Maar helaas was de weg ernaar toe afgesloten en kon je alleen maar een duur busticket kopen om met 50 andere zwetende toeristen naar de top van de berg vervoerd te worden. Het was vandaag 30+ graden, dus laat maar zitten. Cerveza en vino time! Morgen gaan we wel echt wandelen.... De zee achter ons gelaten en nu in de bergen. De Picos de Europa, de grootste bergketen van Asturie. Covadonga, een dorpje... ehm gehucht met meer kerken, basilieken, kapelletjes en kloosters dan inwoners! Hier heeft ooit de veldslagplaats gevonden waarbij een hondertal Asturiers een leger van duizenden Moren in de pan hakten en daardoor de inquisitie starten. Vandaar een mooie basiliek op een berg en een grot-kappelletje vol met pelgrims die naar Santiago de Compostello wandelen. Ieder zijn meug, maar dat pelgrimsvolk... we laten ons daar maar niet over uit. Ok... de zweetlucht is niet om te hebben in die godshuizen. Toen we buiten de basiliek een leuk barretje / snackbar ontdekten werd het versnaperen van onze hamburger en salade bruut verstoord door Gregoriaanse gezang en kerkorgels! Dos Servasas Por VAVOR! En wat kleingeld voor de jukebox om wat Ramones, Motorhead of Iron Maiden af te spelen!

Vreemd dorpje ook, normaliter gaan de restaurants in Spanje pas rond 20:00 uur open en gaan door tot laat in de nacht. Maar hier sluit alles al om 20:00 uur en krijg je alleen maar een Spaanse versie van Wiener Schnitzel of diepvriespizza. 

Oh en het klokkengeluid.... oooooorverdovend! Elk uur! Maar ja, we kwamen voor het natuurschoon (wilde wolven en beren) en wat mooie bergmeertjes. Maar helaas was de weg ernaar toe afgesloten en kon je alleen maar een duur busticket kopen om met 50 andere zwetende toeristen naar de top van de berg vervoerd te worden. Het was vandaag 30+ graden, dus laat maar zitten. Cerveza en vino time! Morgen gaan we wel echt wandelen.... 








Ja en dat is Caro in een souvenirzaak.... wat er ingekocht is, zien jullie later wel!


No comments:

Post a Comment