Friday, September 24, 2021

Porto - dag 22

Onze laatste dag in een van de mooiste steden van Europa, Porto. Daar zijn we inmiddels van overtuigt. Vol met historie, architectuur, de meest prachtige parken, een mooi rivierdal met bijbehorende bruggen, musea en vooral leuke eettentjes en kroegjes! Sommige delen mogen dan nog wat onderkomen zijn, het draagt bij aan het karakter van de stad. Oh en laten we de fantastische platenzaakjes niet vergeten! De reden waarom we toch weer een extra koffer moeten kopen om alles thuis te krijgen!

Het verloop van deze laatste dag ging helaas niet zoals gepland. We hadden het fotografiemuseum, een bezoek aan de kathedraal en het fantastisch historisch treinstation willen bezoeken. Maar vanmorgen bij het opstaan ging Arny door zijn rug en mijn knie was inmiddels behoorlijk opgezwollen van de lange wandeling van eergisteren. Ook hingen er donkere onweerswolken boven de stad. We zijn daarom maar in de buurt van ons appartementje gebleven en wat mooie Jugendstill gebouwen bezocht. Zoals het gebouw waar Maus Habitat (Bad habits oftewel slechte gewoonte) in gevestigd is. Dit is een cultureel centrum, waar een fantastische pizzaria gecombineerd is met een concertzaaltje. Onder het genot van overdonderende punkmuziek of de irritante klanken van een jazz-jamsessie kun je genieten van een heuse houtovenpizza. De wijnkaart mag er ook zijn!

Het interieur is nog steeds authentiek Jugendstill!

Oh tot slot.... de mondkapjes! Nog meer dan vorig jaar in Sicilie hebben we hier behoorlijk last van. Arny's astma speelt steeds meer op en we hebben allebei ook behoorlijk huidproblemen. En ook onze oren zijn helemaal kapot van de ellendige elastiekjes! Maar de Portugezen houden zich netjes aan alle Covid 19 regels, dus we doen maar net zo netjes mee!

Vanmorgen nog getrakteerd op een mooie zonsondergang vanaf ons terrasje. Nu is het tijd om de koffers in te pakken en langzaam richting vliegveld te gaan....












No comments:

Post a Comment