Friday, September 10, 2021

San Sebastian - dag 10

Nadat we vanochtend nog genoten hebben van een prachtige zonsondergang en een fiks noodweer met bliksem, donder en ander apocalyptische taferelen zijn we op weg gegaan naar de hoofdbestemming van deze trip (Na Porto): Baskenland of te wel Euskadie zoals ze hier zeggen. De rit was natuurlijk weer afzien, bijna 3 uur over autobanen met een wagentje zonder vermogen. 
In San Sebastian was het ook even flink vloeken, het stadsdeel Gros, waar ons appartementje ligt, wordt momenteel flink verbouwd. Een richtingstraten die plots van richting zijn veranderd, een gps / google routeplanner die overspannen wordt en meer van dat soort dingen. Uiteindelijk hebben we het straatje van onze eindbestemming gevonden, maar geen idee hoe we er moesten komen. Dus daarom maar achteruit een eenrichtingstraat in tegenovergestelde richting in gereden. We waren schijnbaar niet de enige, want ook de locale bevolking was letterlijk de richting kwijt volgens de concierge van ons appartement. 

Na de koffers uitgeladen te hebben zijn we Gros gaan verkennen. Leuk stadsdeel, wat minder bezocht wordt door toeristen. Nog nooit zoveel kroegjes, restaurants, terrasjes etc per vierkante meter gezien in een stad. En het was ook nog eens Pinxtos Potes donderdag. Dan hebben alle kroegjes aanbiedingen van hun favoriete tapas hapjes (heten hier dus Pinxtos) en drankjes. Samen kosten ze 1,50 euro! Goedkoop eten en bezopen worden dus! Maar we hebben eigenlijk al sinds aankomst ons favoriete barretje gevonden, een lokale brouwerij met superlekker bier. Overheerlijke chocolade Stout (flesje van net geen liter kost 18 euro). Dat je vervolgens bij de Italiaan er tegenover voor een wijntje nog geen 2 euro betaald compenseert dan wel een beetje. Kortom, nog even geen pinxtos voor ons, maar een 7 (!) kazenpizza en een lekkere verse pasta! Na nog wat shoppen (veel vintage modezaakjes hier) zijn we moe en voldaan terug naar 'huis' gelopen. 









No comments:

Post a Comment