Sunday, September 5, 2021

Ribareo - dag 6

Vanuit een tegenvallend Santiago de Compostella op weg naar de noordkust van Galicie. Ribadeo en de Plaia Cathedrales. Maar daarover morgen meer, want vanmiddag toen we er aan kwamen was het vloed en dus konden we er niet naar toe. Daarom het leuke kustplaatsje Ribadeo bezocht. Lekker geluncht met een wijntje en een Estralla biertje waar we een schoteltje inktvisringentjes en een sardinetaartje hebben gegeten. Super lekker! Leuk stadje ook, met een Gaudi gebouwtje in het centrale plein. De meningen zijn er over verdeeld of Gaudi het zelf heeft ontworpen of een van zijn leerlingen. 

Ribareo heeft ook wel de bijnaam, stadje van de Indianen. Want veel Spanjaarden die hun fortuin gemaakt hadden in de nieuwe kolonienen in Zuid- en Noord-Amerika, kwamen hier terug en bouwden hun paleisjes in de baai van Ribadeo, en aan de haven van het stadje. Kortom veel rijkdom hier. Al zijn sommige paleisjes helaas vervallen en voor weinig geld te koop. Helaas het is zaterdag en de meeste makelaars zijn dicht ;-')

Daarna terug naar ons hotelletje aan het strand waar we morgen meer over gaan vertellen. Heerlijk gegeten bij een strandrestaurant, waar ze ultra-verse octopus serveerden en inktvis. SMULLEN! Daarna nog een mooie zonsondergang, hopelijk een mooie voorbode voor ons bezoek aan het Plaja Los Cathedrales....... Kan je alleen maar naar toe als het eb is, dus dat word vroeg opstaan morgenvroeg!













No comments:

Post a Comment