Saturday, September 18, 2021

Castelo Rodrigo (Portugal) - dag 17

Na een lange rit van bijna 4 uur zijn we vanuit Burgos (Spanje) naar Castelo Rodrigo (Portugal) gereden. Niet echt een fraaie rit, beetje saai landschap. Maar eenmaal in Castelo Rodrigo aangekomen waren we meteen verliefd. Dit zijn de bergdorpjes waar we van houden. Maar 50 inwoners en tot voor kort een onbewoond spookdorpje. Leuke straatjes, mini-deurtjes waar zelfs een hobbit nog zijn hoofd zou stoten en ontzettend aardige mensen. Heerlijk gekeuveld met de dame van het restaurant waar we hebben gegeten (maaltijdtosties met tomaten, sardientjes en ham en kaas). Caro kreeg zelfs een toetje van het huis, gratis! Ze hadden diverse lokale biertjes op de fles en ook nog eens een goede wijnkaart! Heerlijk! Wat een verademing na al die steden van de afgelopen week!
Letterijk, want het waait hier heerlijk, is niet al te warm en het uitzicht is niet te beschrijven!


De enige ingangspoort tot het dorpje, onze KIA picanto past er net door. 
 


Ons huisje....


Met ons terrasje!


Nee niet alweer je hoofd stoten aan de kleine deurpostjes!


Ons lunch terrasje...


Hier hebben we nog we nog even onze zonden gebiegd..... Pastoor heeft nog een collega geroepen, want het werd hem allemaal te veel!


Het kasteeltje wat het plaatsje z'n naam heeft geven...


Beetje onduidelijke foto maar dit zijn wij die onszelf een handje geven boven ons hoofd.... althans de shaduw van ons op de berg.





Ja er wonen alleen maar hobbits hier!




Oh en dit zielige hondje... hadden we heel graag mee genomen, maar paste niet in ons koffer ;-(


No comments:

Post a Comment