Friday, September 3, 2021

Santiago de Compostella - dag 5

Vanmorgen de grens met Spanje overgestoken, voorlopig dus even 'adios Portugal' en 'hola Espanje'. De eerste indruk van Spanje is dat het een flink stuk armer is dan Portugal. De huizen zijn vaak in slechte staat en ook de wegen zijn een stuk slechter. Onze Kia Picanto heeft flinke moeitje met de bergen, op de autobaan gaat het vaak niet harder dan 80 berg op. Hier waren we al bang voor, we hebben de afgelopen jaren nogal slechte ervaringen met de huurauto's. Nooit krijgen we het autootje wat we gereserveerd hadden. In dit geval een Opel Adam, wat even later in een Fiat 500 werd veranderd maar op het laatste moment bleek ook die niet voorradig. Maar goed, geen gejakker dus en na wat gevloek wen je wel aan het wat lagere reistempo. Zo heb je ook nog eens tijd om goed om je heen te kijken ;-)

Na een kleine 2 uur kwamen we aan in Santiago de Compostella, de grootste bedevaart stad na Rome en Jeruzalem. Er lopen dan ook allemaal mensen met rugzakjes en wandelstokken versiert met schelpen. Op elke hoek wordt er in gezang uitgebarsten en het plein voor de kathedraal ziet zwart van de mensen. Er stond een ontzettend lange rij voor de deuren van de kathedraal, dus die hebben we dan maar even overgeslagen. Waarschijnlijk zijn het allemaal wielrenfans die nog even voor hun favoriet willen bidden. Want dit weekend doet de Vuelta, de ronde van Spanje, de stad aan. 
Beetje vreemde stad, dit Santiago. Aan ene kant zie je veel jeugd (er is een grote universiteit) die heel alternatief zijn, en aan de andere kant dus de bedevaartgangers. S'middags zijn de winkels allemaal gesloten en zelfs de meeste cafetjes zijn dicht. Na lang zoeken hebben we dan toch nog een wijnbarretje gevonden waar we konden drinken....

Ons hotel ligt midden in de oude stad (parkeren? alleen als je heel veel geluk hebt). Tegenover de oude markthallen. 







No comments:

Post a Comment