Wednesday, September 8, 2021

Santander - dag 10

Na weer een waanzinnig ritje door de Picos de Europa, zijn we op weg naar Santander gegaan. Helaas duurde de rit iets langer dan verwacht... door wat Milka koeien die de snelweg versperden.... Ach je word er wel 'tranquilo' door. 

Santander zou een wat grauwe haven stad zijn, met veel nieuwbouw, omdat de stad door een brand in 1941 helemaal in het as gelegd is. Maar we zitten in een buurt met heel veel paleizen van royalties, die de brand gelukkig hebben doorstaan. Ook het nieuwe stadcentrum is best gezellig. Veel leuke eettentjes, kroegjes en een hele goeie platenzaak! Waar we dan ook de nodige uurtjes verbracht hadden. Veel Spaanse punk, garagerock en surf ingeslagen. En behoorlijk wat vinkjes kunnen zetten bij onze verlanglijst. Ook nog eens heel goedkoop. Zelfs een dubbel live CD van Einsturzenden Neubauten gevonden (met dank aan Caro) die we nog niet hadden!

Arny had op internet een leuk nieuw Mexicaans restaurantje gevonden, niet ver van ons hotel. En dat was echt smullen. De drank koste net zoveel als het eten (glas wijn 1,50, een taco met garnalen idem)! Nog even wat Tequilas als toetje en toen terug naar ons luxe hotel, een groot voormalig casino, cq pallazo. Het eerste en misschien ook laatste 5 sterren locatie van dit soort trips. Goedkoop geboekt via Booking.com en dan ook nog een gratis upgrade gekregen. Na nog wat dure auto's op de parkeerplaats beplakt te hebben met Aloha Sluts stickers (nee, sorry, alleen onze eigen auto, want de daders zijn natuurlijk snel te achterhalen!).



Uitzicht uit ons hotel 'kamertje'....







En bij terugkomst op onze kamer vonden we nog een leuke surprise van het hotelpersoneel. Een mini-gebakje!




No comments:

Post a Comment